Friday, May 30, 2014

Belajar atau Belajaq?

Manusia makin lama belajaq bukan bodoh tapi makin pandailah kan...takkan sebaliknya, tapi bukan semua orang paham apa yang depa belajaq betol tak? Depa tau tala masuk kelas ari-ari, janji kedatangan penuh.
Hehe..


Tu gambaq kapal ngan bot2 yang aku sempat catch sebelum abis belajaq kat perlis. Sekarang aku dah habis secara rasminya pada peringkat diploma bila keputusan keluaq ari tu, now kat rumah dok makan sampai kembung. Adalah certain part yang aq seronok sangat nak tinggalkan perlis, sebab aku pon memang asal dari perlis,now dekat negeri sembilan, but ada ar benda2 yang buat aku tak suka perlis, bukan sebab negeri and orangnya, tapi kenangan tu.

Semua orang belajaq dari pengalaman, memanglah kita belajaq masuk dalam kelas, tapi dalam proses tulah kita akan lebih matured .

Sembang pasai sambung belajaq ni, dengan keputusan yang agak hensem, aku nak sambung degree dalam kulinari or sains sosial bahagian pembagunan wilayah, tapi...sambil dok lepak2 kat rumah dok buat MUET ni, aku gatal2 antar resume, and the result..adalah tawaran yang agak owsem....

Aku takot nak pegang duit awal2...takot nanti ilang nak semangat nak belajaq...takpalah..pelan2 kayuh...aku harap2....settle MUET...cepat2 mohon degree..teruih sambung...tak larat dok kembung makan tidoq kat rumah....ngeh3...

#urmmmmm oh kawan
There was an error in this gadget