Friday, May 24, 2013

SANGKAQ BEDURI

Sebenarnya nama tajuk tu tak da masalah ejaan pon, memang aku yang taip perkataan tu and time menaip tu aku masih waras, aku tak pernah gagal BM, dan korang jangan nak cari point down kan aku sebab ejaan tajuk tu yang kurang betul walaupun BM korang mencapai Paradigma Tertinggi disekolah rendah...*heheh, joke saja..


Sebab aku letak tajuk nih? aku nak cerita something....

Semalam aku keluar dengan seorang rakan rapat aku dari sekolah rendah and sampai sekarang, apa yang aku suka bila keluar and berkawan dengan dia, aku tak perlu jadi orang lain dan berlakon watak orang lain, aku adalah aku. 

Sebab aku cakap macam tu? Aku rasa happy jumpa kawan aku nih, dia selalu buat aku happy, aku suka dengar dia bersembang, apa segala yang dia buat and reaction semuanya lawak bagi aku. And dia pulak suka mintak nasihat aku kalau dia ada apa-apa masalah.

Aku tau, semua orang dalam dunia ni cuma manusia dipentas dunia, berlakon saja lebih, tapi habok tadak...tapi cuba kita cari kawan yang betul-betul dapat terima siapa diri kita, and time tu, korang dapat rasa, korang ibarat orang yang paling bebas dan takda masalah dekat dunia ni .

Selagi diri sebenar korang tu tak bertentang dengan agama, teruskanlah, kalau dah bertentang, aku harap korang cepat2lah solat taubat yer.. *hehehe

And then pernah ada kawan aku tanya aku, "kenapa kau suka tegur orang and sembang dengan orang tu walhal kau tak berapa kenal dia and cara kau tu, plastik sangat" jawapan aku senang ja " Wakil rakyat kena tegur semua orang, baru orang perasaan kita ada di persekitran mereka" Ok tolong jangan muntah bila baca ayat tu, tapi aku rasa jawapan aku tu berbaloi, sebab..kalau kita amalkan benda tu, orang akan perasaan kehadiran kita...either kita berlakon kan.. tapi mak peduli ape noksss, janji aku buat baik, bukan cari pasal..

Sangkaq beduri dengan kisah aku ni apa kena mengena? aku harap orang yang baca pahamlah, sebab korang pon dah besaq panjang...orang tua2 kata, "dah pandai layan porno" Bye!

#yang ayat last tu aku tipok..kah3..
Dikemaskini pada 3.44AM (24.5.2013)



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget