Thursday, November 7, 2013

Ape Benda Ntah ILUSANITI ?

Walaupun tajuk kali ni macam agak sedikit heavy  dan bunyi ala-ala satu perbohongan kerajaan tahap Amerika dan Rusia , tapi tu bukanlah maksud dia sebenarnya. Tu cuma apa yang korang fikirkan bila dah otak korang tak mampu untuk memproses sesuatu yang jarang didengar. 


Kali ni aku nak bagi review sikit pasal Novel yang aku baca. Aku ni bukanlah penggemar novel tangkap leleh tapi novel Seram or Mistik aku bacalah bahkan Ramlee Awang Murshid tu aku kenal rapat, cuma dia jer tak kenal aku. Novel cinta Islam aku baca juga, tapi jarang-jarang and ada 1 novel cinta islam dari indonesia tapi dah dialih bahasa dengan page 7++ yang aku tak habis baca sebab penceritaan nya yang masih Indonesia. *Ganyang Malaysia!! *abaikan..


Ilusaniti kisah pasal sekumpulan kawan2 dari facebook fake yang first meet... novel ni starting dia hampir sama ngan kisah hidup akulah. And kisah ni banyak mainan perasaan and bab-bab hilang akal or bunuh membunuh or halusinasi. Sorrylah banyak sangat tulis or sebab aku nak bagi korang paham apa yang aku cuba nak sampaikan. Btw ending dia agak mengecewakan aku sebab memang tak menepati citarasa aku. Endingdia macam ni, diorang suma tahap malas nak pikir apa2, so diorang teruskan hidup, problem solve... WTHell....kan elok kalu diorng starting dari awal-awal buat macam tu, dah rasa macam kena tipu tengok citer seram melayu pulak.


Ni novel independence, banyak bahasa2 yang budak2 sekarang pakai, BTW ni satu pembaharuan lah dalam novel malaysia, sebab dah takda bahasa tahap ngantuk dah. Tapi aku masih still tak puas hati ending dia..nak jer aq buat sambungan untuk penulis tu.


Aku habiskan baca novel ni dari pukul 11 malam sampai 4.35 pagi waktu dalam train SP-KL Sentral. Berbaloi lah dari aku termenung pandang belakang umah *jalan train kan lalu belakang umah * orang kat dalam train tu. Dan pliss, kepada makcik-makcik yang bawa anak-anak tu, bagi anak anda minum ubat batuk banyak2 supaya budak2 tu senang tidur, sebab 4.35 tu aku ingat nak tidur sebelum sampai KL, tapi sebab anak makcik2 sekalian..tidu aku tergannggu...demmit...

HewHew, Bye, tujerlah untuk kali ni.....

2 comments:

  1. Salam, adui aku pun baru habis bace Ilusaniti tu...plot jalan cerita semua terbaik gilaaa....aku sampai google2 tntng term2 yg diorang cerita dlm tu like mass hysteria dan polybius game...tapi ending..alahhh spoil..hope ade sambungan lah T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, yup betul tu,,,,ending dia agak mendukacitakan....smpai skrang aq temenung pikirkan ending yg ntah kemana peginye..hehe

      Delete

There was an error in this gadget